مهدی غضنفری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
مهدی غضنفری
رئیس صندوق توسعه ملی
آغاز به کار
۲۱ مهر ۱۴۰۰
رئیس‌جمهورسید ابراهیم رئیسی
پس ازمرتضی شهیدزاده
نخستین وزیر صنعت، معدن و تجارت
دوره مسئولیت
۱۲ مرداد ۱۳۹۰ – ۲۴ مرداد ۱۳۹۲
رئیس‌جمهورمحمود احمدی‌نژاد
پس ازتشکیل وزارت‌خانه
پیش ازمحمدرضا نعمت‌زاده
وزیر صنایع و معادن
سرپرست
دوره مسئولیت
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ – ۱۲ مرداد ۱۳۹۰
رئیس‌جمهورمحمود احمدی‌نژاد
پس ازعلی‌اکبر محرابیان
پیش ازادغام با وزارت بازرگانی
بیست و چهارمین وزیر بازرگانی
دوره مسئولیت
۱۲ شهریور ۱۳۸۸ – ۱۲ مرداد ۱۳۹۰
رئیس‌جمهورمحمود احمدی‌نژاد
پس ازسید مسعود میرکاظمی
پیش ازادغام با وزارت صنایع و معادن
اطلاعات شخصی
زاده۱۲ بهمن ۱۳۳۹ ‏(۶۳ سال)
الیگودرز، لرستان، ایران
هیئت دولتدولت دهم
جایزه‌هانشان خدمت (درجهٔ ۲)
پس‌زمینه‌های علمی
تحصیلاتمهندسی صنایع
دانشگاهدانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه نیو ساوت ولز
عنوان پایان‌نامهMulti-objective hierarchical production planning model under stochastic demand (۱۹۹۶)
استاد راهنماBruce A. Murtagh
کار علمی
زمینهٔ تخصصی/حوزه کاریمهندسی صنایع
زیرشاخهٔمهندسی سامانه‌ها
برنامه‌ریزی تولید
نهاددانشگاه علم و صنعت ایران

مهدی غضنفری (زادهٔ ۱۲ بهمن ۱۳۳۹)[۱] استاد دانشگاه و مدیر اجرایی اهل ایران است که از سال ۱۴۰۰ رئیس صندوق توسعه ملی می‌باشد.[۲]

وی وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد نیز بوده‌است. او همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز می‌باشد.[۳] غضنفری از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳ رئیس دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران بود و از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ در سمت معاون وزیر بازرگانی و رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت مشغول به کار بود.

مهدی غضنفری در سال 1397 ، اولین مدرسه خکمرانی ایران را در دانشگاه دفاع ملی با عنوان مدرسه حکمرانی شهید بهشتی تأسیس کرد.

او در سال 1400 برای مدت کوتاهی با حکم رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ، دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی شد .

در مهرماه همان سال با حکم رئیس جمهور دولت سیزدهم به عنوان رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن منصوب شد .

پس از شهادت رئیس جمهور ایران در خرداد ماه 1403 و آغار فرایند انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری چهاردهم ، مهدی غضنفری نامزدی خود را برای حضور در این انتخابات اعلام کرد.

بیوگرافی (تولد ، تحصیل ، جنگ)[ویرایش]

مهدی غضنفری در دوازدهم بهمن سال ۱۳۳۹ (مصادف با نیمه شعبان سال ۱۳۸۰ قمری) در یک خانوداه مذهبی در الیگودرز پا به عرصه وجود گذاشت. مادرش خانه‌دار و پدرش مغازه‌دار بود. والدینش اصالتا اهل خوانسار بودند، ولیکن در جریان داد و ستد کالا میان خوانسار و الیگودرز، بتدریج خانواده پدری او در الیگودرز اقامت گزیدند و او در همان شهر تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستانش را به انجام رساند.

تحصیلات ابتدایی را در دبستان ابتدایی نامجو سپری کرد که همواره از معلمان صدیق و سخت کوش آن دوران به نیکی یاد می‌کند. دوران راهنمایی را در مدرسه راهنمایی کوروش گذارند که در آنجا هم  همانند دوران دبستان، از محصلان ممتاز مدرسه به حساب می‌آمد.

سه سال اول دبیرستان را در دبیرستان امام خمینی (پهلوی آنزمان) در رشته ریاضی-فیزیک طی کرد و سال چهارم را در دبیرستان احمدیه در نارمک تهران در سال ۱۳۵۸ به اتمام رساند و همان سال در دانشگاه علم و صنعت در رشته مهندسی صنایع پذیرفته شد.

بعد از یک ترم، بدلیل شکل‌گیری انقلاب فرهنگی، دانشگاهها در سراسر کشور تعطیل شدند و او به جمع همرزمانش در شهر الیگودرز برگشت.

در سه سال حضور مجدد در شهر الیگودرز در کنار یاران و دوستان انقلابیش ایفای نقش می‌نمود. از جمله، او حدود یکسالی را بعنوان نیروی جهاد سازندگی به روستاها می‌رفت تا همچون دیگر دوستان دوران مبارزات، در آبادانی روستاهای محروم نقشی داشته باشد.

بعد از آن، با آغاز جنگ تحمیلی، تا پایان جنگ در جبهه‌های حق علیه باطل سپری کرد. قبل از آغاز بکار مجدد  دانشگاهها، مدتی را نیز بعنوان معلم دبستان ابتدایی روستای جوزیر و سپس دبیر مدرسه راهنمای شهید رجایی به امر آموزش پرداخت.

بازگشت به دانشگاه و فعالیت های علمی[ویرایش]

پس از بازگشت به دانشگاه برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۶۲، بطور همزمان همکاریش را با مرکز مشاوره تعمیرات و نگهداری در معاونت پشتیبانی سپاه پاسداران شروع کرد، که این همکاری تا پایان جنگ تحمیلی ادامه یافت.

در سال ۱۳۶۵ در مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شد و همان سال در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شد. با اتمام تحصیلات در این مقطع، در سال ۱۳۶۹ بعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت استخدام شد و سپس در پی قبولی در کنکور اعزام، برای طی دوره دکتری به سیدنی استرالیا رفت. با اتمام موفقیت‌آمیز این دوره در سال ۱۳۷۴ به دانشگاه برگشت و کار حرفه‌ایش را اغاز نمود.

حیطه فعالیتهای دکتر غضنفری پس از شروع تدریس در دانشگاه علم و صنعت بتدریج گسترده شد. او بطور همزمان همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی را آغاز کرد. در کنار فعالیتهای آموزشی بلندمدت دانشگاهی و کوتاه مدت صنعتی، مجددا فعالیتهای پژوهشی را آغاز کرد و پروژه‌های صنعتی بسیاری را مطالعه و یا مدیریت نمود.

بدین منظور او دوره‌های آموزشی و پژوهشی متعددی را برای شرکتهای خودروسازی، پتروشیمی، فولادی، سیمان و مواد غذایی برای بخش خصوصی و سازمانهای دولتی و نیز حوزه دفاع به انجام رساند.

ریاست دانشکده و معاونت وزارت بازرگانی[ویرایش]

مهدی غضنفری در سال ۱۳۸۰ با رای مستقیم همکارانش، برای پست ریاست دانشکده مهندسی صنایع انتخاب شد و پس از طی یک دوره طلایی مدیریت، در سال ۱۳۸۲ به سمت مدیر برنامه‌ریزی درسی دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب شد. با روی کار آمدن دولت دهم در سال ۱۳۸۴، دکتر غضنفری بعنوان معاون وزیر بازرگانی و رییس کل سازمان توسعه تجارت برگزیده شد.

وزارت بازرگانی[ویرایش]

مهدی غضنفری در روز سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۸۸، توسط محمود احمدی‌نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت بازرگانی به مجلس شورای اسلامی معرفی و در روز ۱۲ شهریور همان سال از مجموع ۲۸۶ رأی گرفته شده، با ۱۵۸ رأی موافق، ۹۱ رأی مخالف و ۳۷ رأی ممتنع موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس برای وزارت بازرگانی شد.

احمدی نژاد در جلسه معرفی وزرای پیشنهادی خود در مجلس شورای اسلامی مهدی غضنفری را اینگونه معرفی کرد :

«دکتر غضنفری که معاون وزیر بازرگانی، استاد دانشگاه و متخصص در مدیریت است ۴ سال در توسعه تجارت خارجی تلاش کرد و موفق بود و افسانه محدودیت و ممنوعیت جهش در تجارت خارجی و صادرات غیرنفتی را در هم شکست. وی به همه اجزای بازرگانی احاطه دارد و راه را به طورکامل بویژه در زمینه صادرات غیرنفتی ادامه می دهد»  https://dolat.ir/detail/180402

. مهدی غضنفری براي وزارت بازرگاني اهم برنامه‌هاي آينده خود را در هشت محور اصلي تدوين كرده كه در دو بعد عمده توسعه‌ي بازرگاني داخلي و خارجي تشريح كرده است كه شامل: تسهيل تجاري و كاهش مبادلات غيررسمي، توسعه تجارت و كاهش مبادلات غيررسمي توسعه تجارت و حمايت از صادرات كالا و خدمات غيرنفتي، ورود و ارتقاء سطح مشاركت در اتحاديه‌هاي تجاري منطقه‌اي و بين‌المللي، توسعه تجارت الكترونيكي و استفاده از فناوري‌هاي نوين، ارتقاء بهره‌وري و نوين‌سازي شبكه‌هاي توزيع در بخش بازرگاني، تنظيم منطقي بازار، هدفمند نمودن يارانه‌ها و اصلاح ساختار و كارآمد نمودن منابع انساني است. isna.ir/xfRsS

اجرای طرح هدفمندی یارانه ها که یکی از چالش برانگیز ترین و البته بزرگترین تحول اقتصادی پس از انقلاب است در دوران وزارت مهدی غضنفری در این وزارتخانه کلید خورد در حالی که فشارهای نمایندگان مجلس روزه به روز افزایش می یافت .

غضنفری در این باره با تاکید بر اینکه نباید از فشارهای اولیه برای اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور ترسید، گفت: وزارت بازرگانی پیشانی این حرکت است و ممکن است طرح استیضاح وزیر بعد از اجرای این قانون "هر روز و هر روز" در مجلس مطرح شود اما برای اصلاح ساختار باید ایستادگی کرد. asriran.com/000QcW

وزارت صنعت، معدن و تجارت[ویرایش]

غضنفری بعد از ادغام دو وزارت‌خانه بازرگانی و صنایع و معادن از سوی احمدی‌نژاد به‌عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت معرفی شد و وی در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ با ۲۱۸ رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع وزیر صنعت، معدن و تجارت شد.

پس از ادغام وزارت بازرگانی و وزارت صنایع و معادن در دولت دهم ، مهدی غضنفری وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی این وزارتخانه بود.

عملکرد موفق غضنفری در وزارت بازرگانی ، کاراو را برای کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس آسان کرده بود.

ارسلان فتحی پور،  رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره گفته است : «مهدی غضنفری ضمن داشتن تعامل و سابقه همکاری مناسب با مجلس، دارای عملکرد مثبت و قابل توجهی در وزارتخانه بازرگانی بوده است که این امتیاز مثبتی برای کسب رای اعتماد وی خواهد بود.»

حمیدرضا کاتوزیان، رییس کمیسیون انرژی مجلس هم درباره غضنفری اینگونه اظهار نظر کرده است : «آقای غضنفری از صلاحیت علمی و تجربی مناسب برای اداره وزارتخانه جدید برخوردار است و بیش از 70 درصد نمایندگان مجلس با وی جهت تصدی وزارتخانه صنعت ، معدن و تجارت موافقند.کاتوزیان عملکرد مقبول غضنفری در دوران وزارتش را از دلایل اقبال نمایندگان به وی دانست.»

حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی نیز گفته : «اگر کارنامه مهدی غضنفری در مدیریت وزارت بازرگانی را مورد مطالعه قرار دهیم، به نظرم منطقی و منصفانه است که بگوییم وی در این مدت خوب کار کرده است. آنچه این روزها حرف اول را می زند مدیریت است و آقای غضنفری در وزارت بازرگانی نشان داد که از این جهت توانایی لازم را دارد.»

هادی مقدسی، نماینده بروجرد و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، نیزبا اشاره به غضنفری به عنوان جدی­ترین کاندیدای وزارتخانه تازه تاسیس صنعت، ‌معدن و تجارت گفته است : «با توجه به شناختی که از ایشان دارم و دغدغه­ای که همواره نسبت به مساله اشتغال داشته­اند،مطمئن هستم در صورت اخذ رای اعتماد می­توانند بسترهای لازم جهت اشتغال در حوزه صنعت و معدن را فراهم نمایند و در عین حال حوزه تجارت را به گونه­ای مدیریت کنند که به خصوص بحث واردات به تولیدکنندگان داخلی لطمه نزند.»

وی در ادامه افزود: «علاوه بر بحث اشتغال که به صورت تخصصی به کمیسیونی که در آن حضور دارم مرتبط می­شود، ایشان را از منظر همکاری با مجلس و عمل به دستور مقام معظم رهبری در پرهیز از ایجاد تنش در بین مسئولین، جزء مدیران به شدت مقید و دارای تعامل مثبت می­دانم و امیدوارم رای اعتماد مجلس را کسب کنند.»

مدرسه حکمرانی شهید بهشتی[ویرایش]

  • چهارشنبه ۷ شهریور 1397 ، روز تأسیس مدرسه ای بود که غضنفری از دیرباز اندیشه تأسیسش را در ذهن داشت . او مؤسس و رییس مدرسه حکمرانی شهید بهشتی است ( 1400-1397)  . مهدی غضنفری معتقد است : امروز کسانی که در بخش‌های مختلف کشور مسئولیت‌هایی داشته و دارند کسانی هستند که دانش حکمرانی را در هیچ دانشگاهی فرا نگرفته‌اند به همین خاطر از دانش حکمرانی لازم برخوردار نیستند . عضنفری در این باره می گوید : مدرسه حکمرانی می‌خواهد این دانش را ارائه دهد که یک حکمران اسلامی چگونه در مواجهه با مسائل و مشکلات در موضوعات مختلف باید تصمیم بگیرد و عمل کند؟ رییس مدرسه حکمرانی شهید مطهری در پایان با تاکید بر اینکه تاسیس این مدرسه به تایید فرمانده معظم کل قوا رسیده، تصریح کرد: مدرسه حکمرانی جایگاهش فقط به دانشگاه عالی دفاع ملی محدود نمی‌شود، چون نگاهش ملی است؛ کسی که می‌خواهد حکمرانی داشته باشد نیاز به اطلاعات و دانش روز دارد و برای این کار هم باید هر روز نو شوندگی را برای خود لحاظ کند.  

طرح نظریه حکمرانی متعالی[ویرایش]

مهدی غضنفری پس از تأسیس مدرسه حکمرانی شهید بهشتی ، نظریه «حکمرانی متعالی» را مطرح کرد.

طبق این نظریه : به شیوه ای از حکمرانی گفته می شود که مبتنی بر یک نظام ارزشی الهی همچون اسلام برای نیل به سعادت دنیوی و اخروی مردم در یک حوزه جغرافیایی و یا حوزه های گسترده‌تر مطرح می باشد. بر اساس نظریه حکمرانی متعالی، حکومت از آن خداست و تنها اوست که می‌تواند بر انسان حکم براند به این دلیل حکمرانان تا زمانی دارای مشروعیت می‌باشند که از تزکیه نفس و مقبولیت برخوردار بوده و تنها مجری احکام الهی باشند.

در حکمرانی متعالی، تنظیم روابط، تبعیت و شیوه فعالسازی ظرفیتهای کنشگران و ذینفعان، بر اساس هدایت الهی و اراده مردمی، شکل می‌گیرد.

در همین خصوص بیان نظرات غضنفری در یک برنامه تلویزیونی ، در شبکه های اجتماعی وایرال شد.

او در اظهاراتش گفته بود : « دولت هایی که قولهایی می دهند که به بودجه برمی گردد، همه اش خالی بندی است . کلاه سرتان نرود ... مردم حواسشان باشد اعتماد الکی به دولت ها نکنید . اصلاح طلب و اصولگرا یک برچسب است . دولتی که نتواند اقتصاد را فهم کند ، آخرش گند می زند . . . » 

وزارت راه و شهرسازی[ویرایش]

مهدی غضنفری پس از تشکیل دولت سیزدهم ، برای مدت کوتاهی به وزارت راه و شهرسازی رفت.

با حکم مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ وزیر راه و شهرسازی،  مهدی غضنفری بعنوان "دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی" منصوب گردید .

در این زمان رستم قاسمی ، وزیر راه و شهرسازی بود .

هفتم مهر ماه 1400 نیز وزیر راه و شهرسازی در نامه ای به مهدی غضنفری دستیار ویژه خود، تاکید کرد که ترتیبی اتخاذ شود تا نسبت به راه اندازی و فعالیت کمیته شایسته گزینی وزارت راه و شهرسازی با قید فوریت اقدامات لازم به عمل آید.  

صندوق توسعه ملی[ویرایش]

مهدی غضنفری اواخر مهر 1400 ، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور دولت سیزدهم در حکمی، مهدی غضنفری را به سمت عضو و رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی منصوب کرد

ورود مهدی غضنفری به صندوق توسعه ملی منجر به تغییر الگوی حکمرانی در این صندوق شد . او می گوید: « صندوق توسعه ملی در حکمرانی جدید از تسهیلات فاصله می‌گیرد.  الگوی صندوق توسعه ملی، شستا یا صندوق‌های بازنشستگی نیست. چراکه این صندوق‌ها صاحب صد در صدی بنگاه‌ها می‌شوند درحالی که صندوق توسعه ملی درگیر بنگاه‌داری نمی‌شود، بلکه در محصول و فروش شریک شده و این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهد که منابعی که در اختیار متقاضی قرار داده است، به درستی استفاده می‌شود یا خیر؟ از سوی دیگر صندوق توسعه ملی یک سناریوی خروج دارد و در زمان آغاز مشارکت در سرمایه‌گذاری مشخص می‌کند که چه زمانی از پروژه خارج خواهد شد. یعنی دوره زمانی حضور را مشخص خواهد کرد. همچنین صندوق توسعه ملی در بسیاری از اوقات طرح‌های صنعتی را پیشنهاد نمی‌دهد، بلکه برای مثال بخش خصوصی طرحی دارد و صندوق توسعه ملی طرح را بررسی می‌کند، اگر مطلوب باشد از طرح پشتیبانی خواهد کرد.»

ماجرای بدهی صد میلیارد دلاری دولت به صندوق توسعه ملی

مهدی غضنفری در چهارمین همایش سالانه این صندوق به بدهی 100 میلیارد دلاری دولت به صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت:  حرف ما این است میادین نفت و گاز کشور به ویژه میادین مشترک که هیچ دستی به آن نزدید در اختیار صندوق قرار بدهید، صندوق سراغ بخش خصوصی برود. بخش خصوصی اکتشاف و همه کار‌ها را انجام بدهد در پایان یک قسمت از کیک تقسیم که سهم دولت است را به جای طلب دولت به ما بدهید؛ اما طرح در پیچ و خم مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص گیر کرده و تصویب نمی‌‎شود. مستقیم به آیت الله آملی لاریجانی عرض می‌کنم باید در تصمیمات خودمان شفاف باشیم؛ به مردم پاسخ بدهید چرا با این طرح مخالف شد. مردم باید بدانند چرا نمی‌توانیم در میادین مشترک کار کنیم چرا نمی‌توانیم ۱۰۰ میلیارد دلار طلب صندوق را برگردانیم. یک جواب قانع کننده به ما بدهید چرا این کار نشده است؛ من قانع نیستم.


انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم

پس از شهادت رئیس جمهور و انتخابات زود هنگام ریااست جمهوری ، مهدی غضنفری به عنوان یکی از گزینه های احتمالی مطرح شد. در روز های بعد خبرها از حضور و ثبت نام قطعی او خبر دادند .

کتاب‌شناسی[ویرایش]

  • مهدی غضنفری و سروش صغیری «سیستم‌های مدیریت تولید» انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۷۹
  • مهدی غضنفری رویکرد سیستماتیک الگوگیری انتشارات دانشگاه علم و صنعت ایران، ۱۳۸۱
  • مهدی غضنفری و زهره کاظمی، اصول و مبانی سیستم‌های خبره انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۲
  • مهدی غضنفری و فرناز شریعتی بیست کلید بهبود کارخانه،انتشارات سازمان مدیریت صنعتی، ۱۳۸۲.
  • مهدی غضنفری و جمال ارکات شبکه‌های عصبی مصنوعی، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۳
  • مهدی غضنفری و محمود رضایی مقدمه‌ای بر تئوری مجموعه‌های فازی، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۵
  • مهدی غضنفری و مهدی فتح‌الله نگرشی جامع بر مدیریت زنجیره تأمین، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۹
  • مهدی غضنفری و سمیه علیزاده و بابک تیمور پورداده کاوی و کشف دانش،انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸
  • نشانی سایر کتب و جزوات دکتر غضنفری

گاه شمار[ویرایش]

×    سال 1339 تولد در الیگودرز
×    سال 1365 کارشناسی مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعتی ایران
×    سال 1368 کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، تحلیل سیستمها از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
×    سال 1996 دکتری مهندسی صنایع (برنامه ریزی تولید) از دانشگاه NSW سیدنی استرالیا
×    سال 1365 مشاور چندین پروژه صنعتی در بخشهای خصوصی و دولتی
×    سال 1368 مشاور سازمان ملی بهره وری ایران
×    سال 1369 عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران
×    سال 1376 مدیر گروه برنامه ریزی و تحلیل سیستمها دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران
×    سال 1378 مشاور مرکز مطالعات و پژوهشهای لجستیکی
×    سال 1379 مشاور شرکت خدمات علمی و صنعتی استان تهران
×    سال 1379 مدیر تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران
×    سال 1380 مدیر دفتر برنامه ریزی درسی دانشگاه علم و صنعت ایران
×    سال 1381 رئیس دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران
×    سال 1384 معاون وزیر بازرگانی و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران
×    سال 1385 دبیر شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی
×    سال 1386 نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران
×    سال 1388 وزیر بازرگانی
×    سال 1389 استاد تمام دانشگاه
×    سال 1390 تئوریسین ادغام وزارت بازرگانی و وزارت صنایع و معادن
×    تیرماه 1390 سرپرست وزارت صنایع و معادن
×    سال 1390 اولین وزیر صنعت، معدن و تجارت با رای بالای نمایندگان مجلس شورای اسلامی
×    سال 1391 طراح و موسس مرکز مبادله ارزی
×    سال 1392 دریافت نشان دولتی درجه 2 خدمت از رئیس جمهور
×    سال 1397 طراح و موسس مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی
×    سال 1398 موسس و نایب رئیس انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران
×   سال 1400 دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی
×    مهر سال 1400 رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با حکم رئیس جمهور
×    سال 1401 عضو هیأت امنای موسسه پژوهش و برنامه ریزی با حکم رئیس جمهور
×    سال 1402 عضو شورای ملی راهبری هوش مصنوعی با حکم رئیس جمهور

پانویس[ویرایش]

  1. شجاعی، سید مهدی (۳۱ خرداد ۱۳۹۸). «مهدی غضنفری استاد دانشگاه، رئیس مدرسه حکمرانی شهید بهشتی و وزیر صنعت، معدن و تجارت». روز الیگودرز.
  2. ««مهدی غضنفری» رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی شد». خبرگزاری مهر. ۲۱ مهر ۱۴۰۰.
  3. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مارس ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱ ژوئیه ۲۰۱۳.

پیوند به بیرون[ویرایش]

سِمَت‌های علمی
پیشین:
؟
رئیس دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران
۱۳۸۳–۱۳۸۱
پسین:
محمدسعید جبل‌عاملی
عنوان جدید رئیس مدرسه حکمرانی شهید بهشتی
۱۴۰۰–۱۳۹۷
پسین:
حسن بختیاری
مناصب سیاسی
پیشین:
مجتبی خسروتاج
معاون وزیر بازرگانی
رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران

۱۳۸۸–۱۳۸۴
پسین:
بابک افقهی
پیشین:
سید مسعود میرکاظمی
وزیر بازرگانی
۱۳۹۰–۱۳۸۸
ادغام وزارت‌خانه‌ها
پیشین:
علی‌اکبر محرابیان
وزیر صنایع و معادن
سرپرست

۱۳۹۰
پیشین:
خودش
به عنوان وزیر بازرگانی
وزیر صنعت، معدن و تجارت
۱۳۹۲–۱۳۹۰
پسین:
محمدرضا نعمت‌زاده
پیشین:
خودش
به عنوان وزیر صنایع و معادن
پیشین:
مرتضی شهیدزاده
رئیس صندوق توسعه ملی
اکنون–۱۴۰۰
در حال تصدی